fredag 3 april 2009

Näktergalsgolv, geishor och internetfrånvaro

Hotellet vi bor på i Kyoto är fantastiskt fint med bra service fast det saknar två viktiga saker: frukost och internetuppkoppling. Det är förklaringen till den några dagar långa bloggtorkan. Det verkar inte heller som om McDonald's och Starbucks har gratis wifi att tillgå. Visserligen skulle jag kunna koppla upp mig via mobilen, men surftaxorna är tokhöga utomlands.

Dagen har spenderats med att prova att smyga fram över näktergalsgolv utan att höras. Golven är konstruerade så att de ger ifrån sig ett kvittrande ljud så fort någon trampar på det. Det var ett slags tidigt varningssystem.

Just att gå, promenera, strosa runt eller vad man nu vill kalla det är något vi håller på med mycket. Vi har gått längs med bildsköna The Philosopher's Path, en vacker kanal kantad med blommande körsbärsträd och numera även en del försäljare. I går kväll tassade vi i runt i den kyliga vårkvällen i jakt på en geisha att fotografera. Tyvärr blev det inget napp, men vi fick i alla fall reda på att japanerna varken brukar ha dipp eller ketchup till pommes friten på McDonald's.

Alla har vi våra små krämpor efter de senaste dagarnas strapatser. Ryggont, graviditet, åksjuka och huvudvärk är några av sakerna vi har lyckats dra på oss i gänget. Men med fint väder, varma bad och mycket sömn fixar man det mesta.

Kvällen gick åt till att bada i varma japanska källor och sortera dagens fotografier. Du kan förhoppningsvis se dem i bildarkivet så fort vi får tag i en vettig uppkoppling.


2 kommentarer:

  1. Vad kul att läsa om hur ni har det och fina bilder också! Det låter fantastiskt skönt med källor och promenader och ingen internetuppkoppling ;)

    Många kramar från Emelie

    SvaraRadera
  2. Jag har för mig att vi fick tips om att gå ut vid sextiden för att se maikos (geishor). Då är de på väg ut till kvällens uppdrag.

    SvaraRadera