onsdag 8 april 2009

Teknikfreaks, rollspel och anime

Idag har det varit en lagom händelserik dag, med mindre steg än igår, enbart 13098 steg. Detta framförallt eftersom mina fötter verkligen seriöst funderade på att begå självmord, seppuku, mitt i teknik/anime/manga nästet Akihabara.

Akihabara är praktiskt taget himmelriket för oss; det fanns något för alla smaker, teknik, tvspel (allt från atari, sega, nintendo från tvspelstidens begynnelse fram tills idag) manga/anime i massor och så hittade vi till och med en rollspels/brädspelsbutik mitt i alltihop som grädde på moset. Vi rekade läget för att senare återkomma för inköp och besök på ett maidencafé.Jag lyckades också med konststycket att få ner en branddörr på McDonalds, eftersom jag trodde att den stora röda knappen jämte en glasdörr var till för att kalla på hissen. Döm om min förvåning när det istället började hissas ner en branddörr... Hur skulle jag kunna veta att tecknen ovanför den stora röda knappen betydde, "Don't push this button?"

Ja, ja.
Vi begav oss i alla fall hem, och ordnade med nytt boende (det är inte helt optimalt boende där vi bor nu...) med hjälp av de fantastiska Thomas och Keiko (tack, tack, tack). Detta flyttar vi till i övermorgon.

Middagen på kvällen intogs på en fantastiskt mysig restaurang, där allt stod på japanska(normalt kanske det i alla finns bilder på mat och en kostnad utanför men inte här, men tack vare David ville vi vara lite wild and crazy), och det blev alldeles tyst när vi steg in. Vi märkte ganska snabbt att vi stod i blickfånget för allas blickar, och konstaterade att de antagligen inte hade så mycket besök av västerlänningar annars...

En kvinnlig gäst kom snabbt till vår undersättning, lämnade sin make vid bordet och forcerade restaurangen fram till oss. Hon talade engelska och hjälpte oss bland annat med att beställa in klassisk japansk mat, och berättade om maten mycket utförligt. Hon chockades när vi berättade att vi kom från Sverige, och ordnade fram saké on the house eftersom vi var så långväga ifrån. Hon hade även besökt en vän Sverige, så hon visste var Sverige och Stockholm låg. Fantastiskt trevlig och hjälpsam!Kort sagt kände vi oss verkligen välkomnade in i den japanska kulturen och till Japan. Vi är sååååååå glada, mätta och nöjda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar