lördag 11 april 2009

Nikko Toshogu Shrine

Idag åkte vi ut på en lite längre tur bort från storstaden Tokyo. Efter ett par timmars tågresande hamnade vi i Nikko, ett litet samhälle i mitten av Japan. Där vandrade vi runt och tittade på Toshogu Shrine som nog är mest känt för sina tre apor; Hear-no-Evil, Speak-no-Evil, See-no-Evil.
Vi kom bara upp i 18513 steg idag men det kändes mer som 30000 ett tag då en stor del bestod av trappor. Långa, höga, stentrappor som skulle bestigas för att se allt värt att se. Sedan blir det inte lättare om man tar lite omvägar för att nå slutdestination.
En liten miss i planeringen gjorde att vi utmattade av hunger stupade hemma på hotellrummet. Efter att ha laddat batterierna lite så promenerade vi bort till restaurangen Charcoal som Johanna hittat lite tidigare under sin jakt på föda till sina kamrater. En superb upplevelse! Vi blev visade till ett eget litet rum där ytterkläderna hängdes in i klädpåsar och man satt runt ett bord med grill i mitten. Sedan beställde vi in olika sorters marinerat kött, grönsaker, ris, med mera. Detta grillade man sedan själv i mitten på bordet och doppade i goda såser. Som tur var så fanns det engelsk meny annars så hade vi kanske fått tjurtestiklar, oxsvans, eller diverse innanmäten på bordet. Men frukta icke! Det med en lite mer "normal" touch" som vi provade var underbart gott. Restaurangen ligger precis vid huvudstationen i Tokyo om ni skulle ha vägarna förbi.

Mätta och belåtna tackar vi för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar