torsdag 9 april 2009

Golf och kendo shoppning

Vi har en minskande trend med bara 11625 steg i dag. Detta trots att vi bestämde oss för att gå på två shoppingturer. Dvs tjejerna gick i de affärer som de ville och killarna gick i de affärer som de ville.

Sagt och gjort så märkte vi upp vilka golf och kendo affärer vi ville gå i på Google maps och sedan begav vi oss ut. Jag blev förvånad när jag upptäkte att en kendoaffär låg inte mindre än 10 minuter från vårt hotel. Vilken bonus! På vägen dit började vi känna av värmen som sedan varade hela dagen, iklädda endast t-shirts och långbyxor (som blev väldigt varmt) kom vi fram till kendoaffären. För att ha tränat kendo i 12-13 år är det märkligt att man inte föränn nu har kommit till en riktig kendoaffär. Tidigare har man klarat sig med postorder och på senare tid internetbeställningar. I affären fanns allt man kunde tänkas behöva. Man får vara försiktig i japan så att man inte helt plötsligt upptäcker att expediten har varit ute i förrådet 3 gånger efter en sak som man kanske är intresserad av. Jag förklarade att jag skulle fundera över saken och läsa översättningen av deras produktkatalog. Jag lämnade en mess efter mig i affären som jag måste kompensera genom att köpa något. Tror det får bli en shinai(Svärdet i kendo).


Vi begav oss raskt till några golfbutiker som också var hyfsat nära hotellet. Första affären Chiyoda hade ett blandat utbud. Bland annat hittade vi Srixon tröjor som reades ut tillhalva priset. Srixon är ett japanskt märke som har rätt bra design och färgval. David bestämde sig för att slå till och köpte en Srixon skjorta. Expediten valde av någon anledning att kasta med i köpet 3 st Srixon bollar. Efter detta blev det en konstig tystnad och det verkade som att de tyckte att det var lite obalancerat så vi fick varsin Srixon Keps också. Tagna på sängen av denna givmildhet kunde vi bara ta på oss kepsarna och buga oss en 3, 4 gånger och säga Domo arigato gozaimasu!

Nästa butik hette Honma och låg ett halvt stenkast längre bort. På väg in i butiken inser vi att den kanske är osmart att ha på sig kepsarna (där Srixon är tydligt skrivet). Honma är kanske konkurrenter. Den här butiken var specialicerad på märket Honma med skjutbur (Nätbur där man provslår med klubbor). Buren hade sofistikerad utrustning iform av en höghastighetskamera som spelar in svingen man gör med klubban. Det hängde fina cerifikat på deras vägg som sa att de var auktoricerade återförsäljare enl Japanska Golf Förbundet. Det fanns också roliga skydd på drivern (en av klubborna) iform av mjukisdjur som en tiger, en tjur, polisman, rymddjur, m.fl.

Efter detta åkte vi till en station som heter Shinjuku, där det fanns ett 9 våningshus med golf prylar i. Victoria Golf heter huset och efter lite letande hittade vi dit. Av med kepsarna och in gick vi. Vi tog hissen till översta våningen och arbetade oss neråt. Här fanns det mycket. Två våningar var dedikerade till utrustning för kvinnor, vilket vi hoppade över.

Efter Victoria Golf begav vi oss tillbaka men gjorde ett stop i Gotanda för den andra kendo shoppen. En entusiastisk ordningsvakt gav oss direktioner till affären (Han tränade säkert kendo) som visade sig vara lite av en secondhandbuik. De hade lite nya grejer men det mesta var begagnat om än i bra skick.

Christian signing out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar