måndag 6 april 2009

Japanska linbanor


Dagens strapats började med en lätt vandring någon kilometer nedför berget i Hakone till en linbanestation som genast tog oss till nya höjder. Vädret var fenomenalt och bortsett från några moln som lurade kring det berömda snötäckta berget Fuji var himlen klarblå.

Vid toppen fanns en svavelgruva som luktade minst sagt illa. Ruttet ägg är väl det närmsta man kan komma den odören. Vinden låg dock i rätt riktning, så vi kunde ägna oss åt uppdraget att fotograferas med Fuji i bakgrunden. En båttur på kratersjön senare följt av en svindlande busstur utför Hakones grönskande bergssluttningar satt vi äntligen på det snabba tåget mot Tokyo.

Här i Tokyo ska vi nu spendera åtta dagar, och vi har redan konstaterat att det lär bli en del shopping på schemat. Exempelvis har jag redan hittat tre renodlade golfaffärer inom ett avstånd från hotellet som motsvarar en hyfsad drive plus en sned järnfemma. Det här kan bli dyrt.

Christians stegräknare hävdar att vi har tagit 16287 steg under dagen, själv tappade jag räkningen efter 42. Imorgon blir det Disney Sea om vädret håller i sig. De senaste fotona hittar du som vanligt på Flickr.


1 kommentar:

  1. En skitrolig och mycket innehållsrik film. Det händer ju jättemycket.
    Kunde du inte filmat ett varv till? Något nytt kanske hade dykt upp.

    Nä, men nä. Kul att ni har kul.

    SvaraRadera