söndag 5 april 2009

Hikari Superexpress

För att åskådliggöra påstigandet av tåg har jag tagit lite bilder som jag hoppas skall vara förklarande nog.


Här ser man några tågåkare som väntar på ett tåg. Uppe tillhöger hänger en skylt som visar vilket tåg som är på väg in. Även nästkommande tåg finns med på skylten. På sidan av skylten är det angivet vilken vagn som kommer stanna framför kön. Då varje vagn har två dörrar finns det två skyltar med samma nummer. Skylten ovan har nummer 15 för att vagn 15 kommer stanna här. Då vagnnummert står på sidan är det lätt att se vagnnummert när man kommer upp på perongen ifrån rulltrappan. På marken finns det en grå markering, denna skall visa hur kön skall gå. Pga människor utanför bild, kan inte kön följa de grå strecken på bilden.


Nu har tåget kommit in och tågåkarna har gått fram till dörren på tåget och väntar på att dörren skall öppnas.


Nu stiger andra tågåkare av tåget och man ser hur den påstigande kön står bredvid och väntar på att komma ombord.


Vid just detta tåget hade vi ett sällskap ifrån Indien framför oss. Till en början var sällskapet på 4 personer. Efter bara några minuter hade sällskapet vuxit till 15-20 personer. De nyanlända i sällskapet sällade sig till de andra och snart var där en folkhop som skulle på tåget. Jag tycker att det är intressant att se sådana här kulturella skillnader.

Det finns en nackdel. Om man ställer sig förnära en markering kan det hända att en japan ställer sig bakom en i tron att man väntar på att komma ombord.

Vi blev mycket häpna när vi såg att det fanns ett trådlöst nät som vi kunde använda i Hakone. Till allas lycka :-).

Siging out.
/Christian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar