onsdag 15 april 2009

Från sämst till BÄST!

I samband med att vi gjorde hotellbytet i Tokyo så hjälpte Thomas oss även med ett byte av hotell i Takayama. Första natten skulle förbli på det hotellet vi först bokat eftersom det inte fanns något ledigt någon annan stans på grund av vårfestivalen. Inte det bästa som sagt var...
Under vår rundvandring kvällen innan gick vi förbi hotellet som låg precis jämte vårt dåvarande och uttryckte alla:

Åh, tänk om vi hade haft råd och plats att bo här!

Morgonen därpå checkade vi ut och gick mot "Super Hotell" som även det låg granne med vårt gamla hotell. Till vår stora förvåning fick vi veta att hotellet fortfarande höll på att färdigställas då det var nybyggt. Så vi traskade vidare mot informationen för att få reda på var vårt hotell låg någonstans eftersom det vi hade läst oss till inte stämde. Kvinnan på informationen visade vänligen vägen på en karta och prickade in exakt samma plats vi precis lämnat. Hm... Mycket förvirrade berättade vi att vi precis varit där men att hotellet inte hade öppnat än. Detta verkade tydligen vara något som hänt innan då kvinnan snabbt sa att vi skulle till "Spa Hotell Alpina" som låg i närheten.
Eftersom Japan har ett annat skriftspråk så gör dom ofta
om utländska ord så att det ska kunna skrivas på japanska. Super skrivs då som "supa". Det uppstår dock ett litet problem när Spa också skrivs som "supa". Detta innebär att två hotell med ett hus emellan båda på japanska heter Supa Hotell. Det lär inte vara första och sista gången folk går fel.

I vilket fall som helst så tyckte vi att namnet lät väldigt
bekant men promenerade tillbaka till den plats vi tidigare lämnat. Aldrig har vi blivit mer förvånade och lyckliga än när vi insåg att det hotellet vi nu skulle bo på var det jättefina hotellet vi beundrat kvällen innan! Helt klart det absolut bästa och snyggaste hotellet vi har bott på under hela resan samt till ett bra pris.

Eftersom vi inte kunde checka in direkt så lämnade vi packningen och gick för att titta på festivalen. Med lite mat i magen och shopping så återvände vi till vårt fina hotell för att vila upp oss. Tydligen så skulle det finnas ett speciellt "hida-kött" som Mia och Christian ätit under deras första vistelse i Japan. Efter en liten promenad framåt kvällen hittade vi en fin liten restaurang, Akari-Ya, som serverade Hidari. Påminde en hel del om Charcoal i Tokyo men köttet var snäppet godare i Takayama. Det var inte billigt heller för den delen men helt klart värt sitt pris.

Goa och glada tillbringade vi resten av kvällen på hotellets onsen, även detta det finaste hittills. För en gångs skull så lyckades vi få lite kort på badet när ingen annan var där. Det brukar alltid vara folk på plats och det är nog inte så uppskattat att dra fram en jättekamera när någon tar ett bad.

Imorgon är det slutdestination Nagoya och snart så kommer vi hem till Sverige. Vi saknar våra husdjur så det ska bli skönt... Men just för stunden så ska vi njuta lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar