tisdag 31 mars 2009

Många steg...

...har det blivit. Idag är vi uppe i 19316 steg. Och då har vi rest ifrån Hiroshima till Okayama. Det var en resa på 40 minuter med Shikansen som vi spenderade med att sova/vila. JR(Japan Railways) är så precis i sina tidangivelse att man kan sätta sin mobiltelefon på alarm 5 minuter innan tåget kommer fram till destinationen. Och det funkar! Det hade man inte kunnat hemma.
Väl framme i Okayama tog det oss inte lång tid att hitta hotellet. Efter incheckning begav vi oss ut på Okayamas gator. Vi hade bestämt oss för att titta på Okayamas slott och en japansk trädgård. Slottet kallades för korp slottet för att det var svarta ytterväggar. Sedan begav vi oss in i trädgården som låg två stenkast över en flod ifrån slottet. Trädgården var lätt genomgången på en halvtimme. Här fanns små sjöar med koifiskar, vattenfall, otaliga tehus, en körsbärs lund och en möjlighet att få en fin utsikt mot slottet.
Väl hemma igen vilade vi lite och sedan begav vi oss ut för att äta och titta lite mer. David och jag som är teknikintresserade hade en affär med massor av teknikprylar och Okayama digital museum. Dock blev det inte så mycket tittande för att restaurangerna började stänga. Som tur hittade Mia och Johanna en sushibar med rullband där sushin åkte runt på tallrikar. Om man kände sig hugad kunde man ta en (eller flera). När man sedan var mätt och skulle gå så räknade servitrisen ihop de olika tallrikarna och sedan betalade man därefter.
igår gick vi 17265 steg och dagen när vi kom till Hiroshima 9711 steg.
Christian signing out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar